Rondreis Noorden – inleefreis

‘Le pays de la Teranga’

Reisschema 12 dagen

Dag 1 Dakar

Zodra je door de douane bent, wissel je best je euro’s in voor de lokale munt. Mady Diamba Diouf wacht je op net buiten het luchthavengebouw. Hij zal gedurende de hele tour je lokale begeleider zijn. Na aankomst rijd je per minibus of jeep naar het hotel en geniet je van een heerlijke avondmaal en rust na je vlucht

Dag 2 Lompoul (168 km)

Na een goede nachtrust en een ontbijt, vertrekken we langs de kustlijn voor een stukje Paris-Dakar, door woestijngebied. We bezoeken Lac Rose, bekend voor zoutontginning. We rijden door naar een vissersdorpje Kayar, waar we de bootjes met heel veel vis zien toekomen. Vervolgens rijden we door naar Lompoul, waar we overnachten in een Mauretaniaans tentenkamp. Dit leuke campement ligt midden in de woestijn in Lompoul. De tenten zijn comfortabel met bed en eigen sanitair. Eén grote tent doet dienst als eettent, waar heerlijke maaltijden geserveerd worden. Ter plaatse kan je nog genieten van een tochtje met de dromedaris door het zand, van een djembé avond rond het kampvuur… van gezellig samenzijn. Dit is een sfeervolle plek dat je niet snel zal vergeten.

Dag 3 Lompoul – St. Louis (184 km)

Na een goede nachtrust en een rustig ontbijt onder de Senegalese zon vertrekken we richting St. Louis. We bezoeken de oude koloniale stad, vroegere hoofdstad van Senegal. We maken een tocht per koets door charmante steegjes. We bezoeken het ‘Quartiers des pêcheurs’, een visserswijk op de langue de Barberie, een heus spektakel. Voor overnachting rijden door tot aan de ingang van Djoudj National Parc.

Dag 4 Djoudj National Parc

Vandaag bezoeken we het prachtige paradijselijke oord van duizenden trekvogels die er op krachten komen na de lange vlucht over de Sahara. Een geschenk uit de hemel. ‘Indien God een vogel was, zou hij minstens één keer in zijn leven naar Djoudj vliegen’. Flamingo’s, pelikanen, reigers… Sinds 1981 is het park opgenomen op de Unesco-wereldlijst van beschermd erfgoed van de mensheid.

Dag 5 Toubacouta via Touba

Touba is het vatikaan van de Moslimgemeenschap, daar staat de tweede grootste moskee van Afrika. We bezoeken de Moskee met een plaatselijke gids. Let wel, aangepaste kledij voor de dames, hoofd en knieën bedekt.
Vandaar rijden we door naar Toubacouta via Kaolack, de carrefour van Senegal. Kaolack is een regionale hoofdstad en de op één na voornaamste economische stad van Senegal.

Dag 6 tot 11 Inleefreis Toubacouta

Vanaf vandaag verblijven in Toubacouta. We overnachten in campement Djiosfala.
We verkennen dezelfde dag even het dorpje. Toubacouta ligt in een rustige ongerepte omgeving aan de Sine Saloum Delta. Onverharde wegen, hartelijke inwoners, enkele koloniale huizen, en vooral prachtige tochten met de prauw naar de verborgen eilandjes in de mangrovedelta.

Sipo

L’île des oiseaux

Schelpeneiland

Fathala park

Misirah

Projectwerking Makoye Kafo

Dag 12

Na een deugddoende vakantie is het tijd om terug te keren naar ons thuisland, het einde van een onvergetelijke reis.
Op de terugweg naar Dakar bezoeken we nog het pittoreske dorpje Joal Fadiouth

Home