Reisinfo

De reis gebeurt onder deskundige begeleiding van Mady Diamba Diouf.  Hij is een ervaren gids, woont in Toubacouta (ten Zuiden van Senegal).
De beste reistijd is gedurende de droge periode, van half oktober tot en met juni.
Je hebt een internationale reispas nodig die nog 6 maanden geldig is na terugkomst. Er is geen visum nodig.
De munteenheid van Senegal is de CFA – franc (Communauté Financière Africaine), uitgesproken als seefa. De CFA is gekoppeld aan de euro en de koers is ongeveer 650 CFA voor 1 euro.
Je neemt best cash euro’s mee. Deze zijn in Dakar en de meeste grote steden inwisselbaar. Geld uit de muur halen met de bankkaart is ook mogelijk in de steden. Niet in Toubacouta.
Het traditionele eten in Senegal bestaat hoofdzakelijk uit rijstgerechten, gecombineerd met vis of vlees. Vis is bijna overal goed verkrijgbaar door de verschillende rivieren. Het nationale Senegalese gerecht heet Thiébou-Dienne dat rijst met vis betekent. Verder zijn Maffée (pindasaus) en Yassar (kip of vis in citroen-uiensaus) veel voorkomende gerechten en echt heel lekker.
Frans is de officiële taal in Senegal. De plaatselijke bevolking spreekt een Afrikaans dialect.
Als bagage neem je best een zachte reistas mee (geen harde koffer). Met Brussels airlines is per passagier 2 x 23 kg bagage toegelaten.
Als kledij is zomerkledij zeker aangeraden. Korte broek, T-shirtjes, topjes, rokjes, kleedjes, … zijn toegelaten. Bij religieuze bezoeken en plechtige bezoeken is het gepast om knieën, hoofd en armen te bedekken.
Een bescheiden reisapotheek is aan te raden. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnecrème, pleisters, middelen tegen koorts,, diarree, verstopping, insectenbeten, reisziekte malariapillen  (+ persoonlijke medicatie)
Voor deze reis wordt geadviseerd je te laten vaccineren tegen
  • buiktyfus
  • Difterie, tetanus, polio
  • gele koorts
  • hepatitis A
Tijdsverschil in Senegal is 2 uur (in onze zomer) en 1 uur (in onze winter)
Mobiel bellen is overal mogelijk. Internet cafés zijn overal te vinden. Wifi hier en daar.